Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Άλλη μια χρονιά έρχεται να επιβεβαιώσει την φράση: "κάθε και χρόνο και χειρότερα". Αλήθεια μέχρι πότε θα το λέμε; Για πολύ ακόμα, ναι, αλλά είναι πολλοί οι "καλοπερασάκηδες" που δεν τους καίγεται καρφί. Και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αυτοί του τόπου.
Είδα, και διάβασα πολλά ρεπορτάζ αυτές τις μέρες, τα οποία αφορούσαν την καλοπέραση-διασκέδαση του Έλληνα. Νυχτερινά κέντρα και μπαρ ήταν για μια ακόμη χρονιά ασφυκτικά γεμάτα. Ε ναι λοιπόν... είμαστε λαός που μπορεί γύρω μας να καταρρέουν όλα, αλλά ένα μόνο μας έχει μείνει. Η διασκέδαση. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω κάποιους ανθρώπους που αντί να γράψουν για το που περνάνε τις γιορτές αυτοί που έφεραν την χώρα μας στην "παρακμή" και με τι χρηματικό ποσό επιβαρύνουν κι άλλο τις δικές μας τσέπες, να ασχολούνται με τον απλό Έλληνα και το που πάει και ξοδεύει. Κακά τα ψέματα ο "απλός" Έλληνας για την μάσα και την διασκέδαση δίνει χωρίς να χρεώνει τον διπλανό του. Είναι το τελευταίο πράγμα που μας έμεινε και πάνε να μας το βγάλουν ξινό.
Φυσικά συγκαταλέγω μόνο αυτούς που το κάνουν, γιατί ξέρω οτί κάποιοι τουτές τις άγιες μέρες δεν είχαν χρήματα ούτε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Και δεν είχαν, όχι γιατί τα έδωσαν όλα στην διασκέδαση τους, αλλά γιατι το κράτος τους τα πήρε όλα. Αυτοί, κάνουν τον πόνο τους διασκέδαση και ξεφεύγουν έστω και για λίγο, αφού το καλύτερο μέλλον είναι ένα όνειρο που θα αργήσει να εκπληρωθεί. Και όταν ακούς την γιαγιά να σου λέει: "δεν πειράζει παιδί μου, ο θεός να μας έχει καλά. οι νέοι να διασκεδάζετε", τότε και μόνο τότε παύεις να ελπίζεις ότι το μέλλον σου θα μπορέσει ποτέ να είναι καλύτερο από την πρόσκαιρη στιγμή διασκέδασης.
Ας περάσουμε λοιπόν καλά, όσοι μπορούμε και όπως μπορούμε, να κοιτάμε τον διπλανό μας και να χαμογελάμε. Πίσω από ένα χαμόγελο η αισιοδοξία θα ξαναγεννηθεί...έστω και για λίγο. 
Καλή χρονιά σε όλους.
Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου