Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ «ΤΑΞΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ


Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κανάλι CNN, ο Δήμος της Νέας Υόρκης, οργάνωσε διαγωνισμό με την ονομασία «Ταξί του μέλλοντος», σε μια προσπάθεια  αντικατάστασης των ήδη υπάρχοντων ταξί , με μοντέρνα και πρωτοποριακά μοντέλα.
Φαβορί για την πρώτη θέση στο διαγωνισμό, η μακέτα της γείτονος Τουρκίας, που συμμετέχει με την αυτοκινητοβιμηχανία Karsan . Το πρότυπο ταξί, διαθέτει γυάλινη οροφή, θα σχεδιαστεί να δέχεται αναπηρικά καριτσάκια. Επίσης θα σχεδιαστεί να δέχεται τρεις διαφορετικούς τύπους μηχανής: βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό μοτέρ, ανάλογα με το πια θα θεωρείται «φιλικότερη προς το περιβάλλον» όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου. Το μοντέλο-νικητής θα τεθεί σε μαζική παραγωγή και κυκλοφορία πολύ σύντομα και για την επόμενη δεκαετία την αποκλειστικότητα σε σχεδιασμό και μοντέλο θα έχει η πόλη της Νέας Υόρκης.
Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του φουτουριστικού τούρκικου ταξί,έχει ήδη εντυπωσιάσει και ενδέχεται να είναι το πρώτο τουρκικό μοντέλο υψηλών αξιώσεων,αντανακλώντας τις υψηλές προσδοκίες της χώρας στη βιομηχανία του αυτοκινήτου. Η κατασκευάστρια εταιρεία Karsan σχεδιάζει αυτοκίνητα για τις εταιρείες Hyundai, Peugeot, Citroen and Renault και επιθυμεί με αυτό το τρόπο επιθυμεί να εκτοξέυσει από ό,τι φαίνεται το μετοχικό της κεφάλαιο στα υψη!
Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως, η Τουρκία βρίσκεται στην 15 θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως με ετήσια παραγωγή της τάξης των 900.000 οχημάτων.
Εμείς μόνο μπορούμε να σχολιάσουμε με συγκαταβατικό ουδέτερο μειδίαμα την διάκριση αυτή των γειτόνων μας, ελπίζοντας να προκαλέσουμε κι εμείς σαν χώρα παρόμοια κύματα ενθουσιασμού, κάτι που δεν συμβαίνει για την ώρα σε κανένα δυνατό επίπεδο!

Εύη Στέφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου